Ruimteschip Aarde • Jeffrey van Houten
2882
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2882,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2280

Ruimteschip Aarde

In de nieuwe documentaireserie Ruimteschip Aarde van KRO-NCRV krijg je samen met André Kuipers een andere blik op de wereld, én op Nederland. Vanuit de ruimte nemen André, natuurkenners en de schitterende natuurbeelden je mee op een magische ontdekkingsreis. En beleef je hoe mooi maar ook kwetsbaar onze planeet is. Ruimteschip Aarde is vanaf woensdag 22 februari wekelijks om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start.

Astronaut André Kuipers is op tv geen onbeschreven blad. Integendeel, hij heeft al verschillende programma’s gemaakt over zijn ruimtereizen, wetenschap en klimaatverandering en Lips heeft zich al eens op een gaap betrapt als Kuipers weer eens als deskundige aanschoof bij een talkshow, zoals de Nederlandse televisie ook lijdt aan een overdosis Erik Scherder.

Maar toen kwam de eerste aflevering. Die ging over de impact van het licht dat vanuit de sterrenhemel op ons neerdaalt en dan vooral over de schaduwkanten van het lichtbombardement dat de mensheid zelf loslaat op de natuur. Nederland is met zijn vele steden en tuinbouwkassen een van de plekken die het felst oplicht, Kuipers heeft het met eigen ogen kunnen zien.

Het is een aanrader geworden, deze knap gemaakte serie. Dankzij de prachtige beelden en het oneindige arsenaal aan weetjes, gloedvol verteld door nog veel meer natuurkenners dan Kuipers alleen.

 

Bron: www.parool.nl

Productie

Landschap

Regie

Teddy Cherim

Basha de Bruijn

Safi Graauw

Uitvoerende productie

Lea Fels

Francine van der Lee

Camera-assistent

Maxime Brun

Lars Postma

Met dank aan

Heel veel mensen.

Zowel in het veld als op kantoor.

Camera-operator

Thomas van Krugten

Boas van Milligen Bielke

Lola Mooij

Wildlife eenheid

Jeffrey van Houten

Jarno van Bussel

Bewerk

Inèz Poortinga

Scenario

Simone de Vries

Geluid

Gijs Domen

Raoul Pouma

Bekijk ook