Onze Natuur • Jeffrey van Houten
2854
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2854,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2280

Onze Natuur

De bioscoopfilm

Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren en planten die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten, verteld door Matteo Simoni. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

7-delige TV-serie op Canvas en VRT Max

Na een overdonderend succes in de bioscoop komt ‘Onze Natuur’ nu ook naar jouw huiskamer! Kijk vanaf woensdag 18 januari om 21u20 zeven weken lang naar deze langverwachte reeks op Canvas en VRT MAX. In zeven indrukwekkende afleveringen toont Onze natuur hoe verbazend wild en verrassend dichtbij onze Belgische natuur wel is. Acteur, presentator en meesterverteller Wim Opbrouck is de stam van de televisiereeks. Water, aarde, lucht, vuur, hout en steen. Die zes elementen in de natuur vormen de rode draad doorheen de reeks. Ze vormen telkens het uitgangspunt voor een aflevering van 48 minuten. In de zevende en laatste aflevering brengen wetenschappers, filmmakers en natuurexperten extra duiding bij de rol die wij als mens al dan niet kunnen spelen in onze natuur.

 

Bron: www.onzenatuur.nl

Onderscheidingen

Ensors voor Beste Documentaire (Film)

250.000+ bezoekers in de Bioscoop

Productiehuis

Hotel Hungaria

Nico van de Velde

Regie Serie

Jozef Deville

Pablo Eekman

Uitvoerende productie

Lijn Leeters

Laura de Kort

Camera-operator

Tommy Vuylsteke

Jeffrey van Houten

Daniël Wiersma

Mees Swinkels

Vormalig Regie

Serge Leurs

Met dank aan

Heel veel mensen.

Zowel in het veld als op kantoor.

Regie Film

Dick Harrewijn (DOP)

Pim Niesten (DOP)

Maria van Lente

Muziek

Dirk Brossé

Eindredactie

Joost Tack

Redacteur

Pablo Eekman en Jozef Deville

Hellen Delacheaux

Daniël Wiersma

Camera-assistent / 2e eenheid

Jeffrey van Houten

Mees Swinkels

Assistent

Jannes

Bekijk ook