Wild – Bonte familie’s op de Veluwe • Jeffrey van Houten
2903
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2903,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2280

WILD

Bonte familie’s op de Veluwe
Op de Nederlandse Veluwe proberen Raaf, Edelhert, Vos en Wild Zwijn elkaar en de natuur te overleven, ieder seizoen weer. Natuurfilm voor de hele familie, met André van Duin als verteller.

Natuurdocumentaire over het leven van een viertal jonge dieren: een everzwijn, een edelhert, een raaf en een vos. De dieren worden vier seizoenen lang gefilmd op de Veluwe, midden in het hart van Nederland. Op het snijvlak van drama en documentaire, zien we hoe deze charismatische wilde dieren opgroeien en proberen te overleven; van geboorte via puberteit naar volwassenheid en het begin van hun eigen familie. André van Duin vertelt hun levensverhaal, dat soms verdacht veel weg heeft van het onze.

De film is opgenomen in voornamelijk 4K resolutie en wordt vertoond in Cinemascope 1:2.35. Voor de film werd in totaal 618 uur materiaal opgenomen met diverse camera’s: de Panasonic Varicam 35, de Panasonic GH4, een Phantom drone, GoPro camera’s, nachtcamera’s van Bosch en een op afstand bestuurbare Bradley.

 

Bron: www.entingfilms.nl

Onderscheidingen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2018)

Productie

Paul Voorthuysen

PV Pictures

Regie

Luc Enting

Uitvoerende productie

Eric Hafkamp

Camera-assistent

Jeffrey van Houten

Jort Roeterd

Montage

Michiel Boesveldt

Harald van de Sanden

Kabelshots

Frank de Bruijn

Drone opnames

Raymond Hartman

Camera-operator

Dick Harrewijn

Luc Enting

Timelapses

Stefan Kuiper

Demian Leendertse

SK Productions

Geluid

Henk Meeuwsen

Componist

Matthijs Kieboom

Geluidsnabewerking

Paul Gies

Kleurcorrectie

John Thorborg

Met dank aan

Heel veel mensen.

Zowel in het veld als op kantoor.

Bekijk ook